PREZENTARE CURS STIVUITORIST BAIA MARE

0
36

CURS STIVUITORIST – PARTEA PRACTICA

  • Diploma obtinuta in urma absolvirii acestui curs de stivuitorist este valabila in toata Uniunea Europeana. Pe langa aceasta diploma veti primii si un atestat ISCIR.
  • Cursul de stivuitorist se desfasoara in doua etape : Prima etapa este dedicata aprofundarii studiului, (partea teoretica) , avand ca obiectiv cunoasterea legislatiei in vigoare din domeniul ISCIR. A doua parte a cursului de stivuitorist este una practica, avand rolul de a va perefectiona in vederea executarii manevrelor in conditii de legalitate si de maxima siguranta, conform prescriptiilor tehnice in vigoare. Toate aceste aptitudini le veti deprinde la finalul acestui curs de stivuitorist, deoarece obiectivul nostru este de a va perfectiona cat mai bine in acest domeniu, pentru a avea oameni calificati/meseriasi in piata muncii.
  • Pregătirea practică se desfăşoară sub îndrumarea lectorilor autorizaţi. Orarul de teorie şi practică este flexibil şi se stabileşte de comun acord cu toţi participanţii la curs. Mai trebuie să ştii că suporturile de curs şi materialele didactice sunt actualizate periodic pentru a fi în pas cu schimbările legislative din domeniul ISCIR.

Cursurile de calificare în meseria de stivuitorist / motostivuitorist se desfăşoară după următoarea programă:

  • Perfecţionarea pregătirii profesionale
  • Respectarea normelor de PM, PSI şi a Prescripţiilor tehnice ISCIR
  • Completarea documentelor
  • Pregătirea şi verificarea vehiculului pentru lucru
  • Efectuarea transportului şi a manipulării mărfurilor.
  • Identificarea defectelor apărute
  • Predarea utilajului şi a documentelor

Având în vedere prevederile prescripţiilor tehnice R1-2010 avizate de către ISCIR România, toate unităţile care deţin şi/sau exploatează stivuitoare sunt direct răspunzătoare pentru funcţionarea, manevrarea acestora în condiţii de siguranţă, astfel ele trebuie să numească personal tehnic, ce trebuie autorizat de ISCIR.

Persoanele care vor să se autorizeze ca stivuitorişti sunt obligate să participe la un curs de formare profesională în acest domeniu.

La încheierea cursului, cursanţii vor susţine un examen de absolvire în urma căruia vor primi certificatul de absolvire / specializare în meseria de “Stivuitorist” şi autorizaţia de stivuitorist ISCIR valabilă pe o perioadă de 4 ani.

 Nu practica aceasta meserie fara sa fi autorizat in acest domeniu, deoarece sanctiunile sunt foarte aspre !

Atentie ! Necunoasterea legii nu te absolva de raspundere !

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here